Inloggen

Veelgestelde vragen

Wat wordt verstaan onder een panelonderzoek?

Een panelonderzoek is een onderzoek dat gedaan wordt via het VieCuri Patiëntenpanel. Dit staat los van medische onderzoeken die bij VieCuri plaatsvinden. Voor een panelonderzoek stellen wij een korte online vragenlijst op over uiteenlopende onderwerpen.

 

Hoe zit het met mijn privacy?

We respecteren uw privacy; uw gegevens (zoals uw e-mailadres) worden uitsluitend gebruikt om u uit te nodigen voor een panelonderzoek. Deze gegevens geven wij niet door aan derden. De antwoorden die u geeft tijdens het onderzoek blijven altijd anoniem. Ook worden uw gegevens niet gekoppeld aan andere gegevens (bijvoorbeeld medische gegevens) die VieCuri Medisch Centrum van u heeft. Meer informatie over de privacy rondom het VieCuri Patiëntenpanel vindt u hier.

 

Kan iedereen lid worden van het VieCuri Patiëntenpanel?

Nee, alleen patiënten, bezoekers en bewoners van de regio kunnen lid worden van het panel. Medewerkers van VieCuri zijn uitgesloten van deelname.

 

Heb ik speciale software nodig om mee te doen?

Nee, u heeft geen speciale software nodig. Het enige wat u nodig heeft, is toegang tot het internet en een eigen e-mailadres zodat we u per mail kunnen uitnodigen voor de panelonderzoeken.

 

Ik heb me ingeschreven. Hoe gaat het nu verder?

Direct nadat u uw heeft ingeschreven, ontvangt u een bevestigingsmail met een link naar uw inlogpagina. Hier kunt u inloggen met uw e-mailadres en het wachtwoord dat u zelf heeft opgegeven.

 

Ik heb me ingeschreven voor het VieCuri Patiëntenpanel, maar ik ontvang (bijna) geen uitnodigingen voor onderzoek(en). Hoe kan dat?

Er zijn een aantal mogelijke oorzaken:

  1. U heeft uw gegevens tijdens het inschrijven niet volledig ingevuld. Als u deze gegevens volledig invult, heeft u een grotere kans om uitgenodigd te worden voor panelonderzoeken. Het kan voorkomen dat voor bepaalde panelonderzoeken een selectie gemaakt wordt van panelleden die aan bepaalde kenmerken voldoen.
  2. Niet iedereen wordt voor ieder panelonderzoek uitgenodigd. Voor sommige onderzoeken moeten de deelnemers voldoen aan een bepaald profiel (bijvoorbeeld regio of leeftijd).
  3. Wanneer u nog nooit een uitnodiging voor deelname hebt ontvangen, vragen we u het e-mailadres dat u bij uw inschrijving hebt opgegeven te controleren. Misschien is er tijdens het inschrijven per ongeluk een typefout gemaakt. Of misschien heeft u inmiddels een ander e-mailadres. U kunt uw e-mailadres raadplegen en eventueel aanpassen op uw eigen profielpagina.
  4. Het kan zijn dat e-mails worden tegengehouden door een spamfilter. Uitnodigingen voor onderzoeken worden altijd gestuurd vanuit een e-mailadres vanaf het domein 'crowdtech.com'. Zorg ervoor dat dit e-mailadres niet als afzender van ongewenste mail beschouwd wordt en zorg ervoor dat dit e-mailadres als toegestane afzender op de lijst van gewenste mail opgenomen wordt.

 

Hoe weet ik dat er een panelonderzoek is waaraan ik kan meedoen?
Uitnodigingen voor het invullen van een vragenlijst worden altijd per mail naar u verstuurd. In deze e-mail staat een link naar het panelonderzoek waarmee u automatisch toegang hebt tot de vragenlijst.

 

Wat voor panelonderzoeken kan ik verwachten?

De panelonderzoeken kunnen gaan over diverse onderwerpen, maar hebben altijd betrekking op VieCuri Medisch Centrum. U kunt dan onder meer denken aan onderzoeken over uw behoeften, wensen en ideeën over diverse actuele onderwerpen die spelen in en rondom het ziekenhuis. 

 

Moet ik een vragenlijst meteen invullen?

Nee, u kunt de vragenlijst invullen op een tijdstip dat u het beste schikt. Let wel op de periode dat de vragenlijst ingevuld kan worden, dit varieert per onderzoek van enkele dagen tot enkele weken.

 

Hoe lang duurt het invullen van een vragenlijst?

Dit verschilt per panelonderzoek. Wij proberen de vragenlijst altijd zo kort mogelijk te houden. Gemiddeld duurt het invullen hiervan ongeveer 5 minuten.

 

Hoe vaak ontvang ik een vragenlijst?

Als u meedoet aan het VieCuri Patiëntenpanel ontvangt u vier tot zes keer per jaar een uitnodiging voor deelname aan een panelonderzoek. Hoe vaak wij u uitnodigen, hangt onder andere af van uw profiel. We nodigen u namelijk alleen uit voor panelonderzoek dat aansluit bij uw persoonlijke situatie.

 

Ik wil me uitschrijven uit het VieCuri Patiëntenpanel, wat moet ik doen?

Door in te loggen bij het VieCuri Patiëntenpanel met uw mailadres en zelfgekozen wachtwoord kunt u uw persoonsgegevens in het panel beheren. 
Na het inloggen kunt u ook kiezen om uzelf uit te schrijven via de uitschrijfpagina. Na uw uitschrijving verwijderen wij uw gegevens en zult u geen uitnodiging voor nieuwe panelonderzoeken ontvangen. 

 

Ben ik verplicht om aan alle onderzoeken deel te nemen?

Nee, deelname is niet verplicht.

 

Wat gebeurt er met de onderzoeksresultaten?

VieCuri Medisch Centrum vindt het belangrijk om te weten wat patiënten van ons verwachten en wat ze vinden van wat wij doen. Zo kunnen we de mening van de patiënt meenemen in onze besluitvorming. Daarnaast zijn de onderzoeksresultaten voor ons een bron van informatie en inspiratie en kunnen deze leiden tot nieuwe services of diensten. Panelleden dragen op deze manier bij aan de verbetering van de zorg.

 

De link naar de vragenlijst werkt niet, wat moet ik doen?

Mocht de link naar de vragenlijst niet werken: kopieer de link vanuit de uitnodigingsmail naar de adresbalk van uw internetbrowser. Indien u nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

 

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Via de inlogpagina kunt u uw wachtwoord veranderen. Als u op 'Wachtwoord vergeten' klikt en uw e-mailadres invult, krijgt u binnen enkele minuten een activatielink toegestuurd.

 

Ik heb een nieuw e-mailadres, wat moet ik doen?

U kunt uw e-mailadres raadplegen en aanpassen op uw eigen profielpagina.

 

Ik heb een andere vraag, wat moet ik doen?

U kunt andere vragen stellen op onze contactpagina. U ontvangt dan zo snel mogelijk een antwoord.